Meriterad jury bedömer bästa insatserna inom insamling och givande 2022

Juryn för utmärkelsen Stenbeckspriset är utsedd och har haft sitt första möte för att förbereda inför årets bedömning av de bästa insatserna för att motivera till givande och mobilisera engagemang.

Med bred kompetens inom kommunikation, marknadsföring, insamling och inkludering och med erfarenhet från näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället är det en välrenommerad jury som tagit sig an uppdraget att utse Stenbeckspriset i fem kategorier.

– I hela mitt liv har jag på olika sätt verkat inom den värderingsdrivna sfären, bland aktörer som gör så mycket för så många, ett arbete som inte alltid lyfts och får det genomslag i samhället som de borde. För mig är Stenbecksspriset det erkännande som kan bidra med bootsen som får oss att fortsätta orka! Är stolt över att få göra detta tillsammans med mina skarpa jurykollegor, en diversifierad, kompetent grupp av personer, säger jurymedlemmen Aygül Kabaca, COO på Make Equal.

Stenbeckspriset (fd Årets insamlare) har delats ut sedan 1994 och är idag ett unikt pris för insatser inom insamling av gåvor, företagssamarbeten och givande i Sverige. Utmärkelsen ska bidra till innovation och professionalism som stärker engagemang och intäkter för civilsamhällets organisationer men också uppmärksamma det betydelsefulla arbete som görs både av anställda och volontärer. Mer information om Stenbeckspriset hittar du här!

–  Det är ett utmanande uppdrag att bedöma alla de olika bidrag som kommer in, för oavsett storlek på organisationen eller resultatet har insatsen alltid haft en betydelse för att engagera människor för viktiga frågor eller ändamål. Därför är vi särskilt glada att i år kunnat utöka juryn med två ledamöter och på så sätt få en ännu bredare kompetens och erfarenhet, säger Charlotte Rydh, generalsekreterare för Giva Sverige och ordförande för juryn.

Juryn för Stenbeckspriset 2022:
Axel Barvaeus, Program Director, Berghs School of Communication
Silvia Kakembo, Byråchef, Arena Opinion
Caroline Thunved, VD & generalsekreterare, Sveriges Kommunikatörer
Aygül Kabaca, COO, Make Equal
Louise König, VD, The New Division
Michel Brygiewicz, Marknadschef, Barncancerfonden
Helena Westin, Ordförande, KOMM!
Erik Johansson, Insamlingschef, Sverige för UNHCR
Charlotte Rydh, Generalsekreterare, Giva Sverige

Kriterierna som juryn bedömer är bland annat kreativ höjd, innovation och resultat i relation till mål och insats. Om det är en stor eller liten organisationen spelar däremot inte någon roll för möjligheten att nå en finalplats, och det är insatser under 2022 som bedöms. Nomineringsperioden för Stenbeckspriset är öppen fram till 6 februari och vinnarna utses den 15 mars på Insamlingsforum, Nordens största konferens för givande och engagemang.

Tävlingskategorier 2022
Organisation
Kampanj
Företagssamarbete
Kollega
Givare

Nominera dig själv, er organisation, kampanj eller någon som inspirerat dig? Alla nomineringsformulären finns här