Stenbeckspriset

Stenbeckspriset är Sveriges enda utmärkelse för insatser inom insamling av gåvor, företagssamarbeten och givande. Det instiftades 1994 under namnet Årets insamlare och delas ut av Giva Sverige i fem kategorier för att främja innovation och professionalism som stärker engagemang och intäkter för civilsamhällets organisationer.

Utmärkelsen Stenbeckspriset är uppkallad efter Per Stenbeck, den person som har haft störst och mest avgörande betydelse för att insamling av gåvor sedan 1980-talet utvecklats från kampanjsamordning och insamlingsbössor till professionell och kunskapsbaserad verksamhet. Per Stenbecks arbete kännetecknas av ett starkt patos för gåvor som finansieringsform där engagemanget för ändamålet står i centrum, både för de som bidrar och för de som arbetar med fundraising. Hans fokus på nytänkande, samverkan och vikten av investeringar i insamling för att bidra mer till ändamålet stämmer väl överens med målsättningen för Stenbeckspriset.

Stenbeckspriset 2023

Stenbeckspriset delas ut på Insamlingsforum den 21 mars i 5 kategorier: organisation, kampanj, företagssamarbete, givare och nytänkande. Det är insatser under 2023 som bedöms. Du hittar information om alla kategorier via respektive ”box” nedan.

Läs mer om finalisterna i Stenbeckspriset 2023!

Nominering Stenbeckspriset 2023 - Organisation

pdf

Nominering Stenbeckspriset 2023 - Kampanj

pdf

Nominering Stenbeckspriset 2023 - Företagssamarbete

pdf

Nominering Stenbeckspriset 2023 - Givare

pdf

Nominering Stenbeckspriset 2023 - Nytänkande

pdf