Tio medlemmar får pro bono-projekt från Berghs

Hela tio av Giva Sveriges medlemmar har tilldelats varsitt pro bono-projekt från Berghs School of Communication, och kommer under våren att få samarbeta med en studentgrupp som ska lösa en kommunikativ utmaning åt organisationen.

Studenternas examensprojekt är avslutningen på deras heltidsprogram på Berghs. Pro bono-tävlingen är en del i det samarbete som Giva Sverige har med Berghs, vilket också inkluderar bland annat utbildningen Certifierad Fundraiser. I år får hela tio av Giva Sveriges medlemmar varsitt pro bono-projekt. De utvalda är:

Astma och Allergiförbundet
Barnfonden
Civil Rights Defenders
Friluftsfrämjandet
Insamlingsstiftelsen Njurfonden
KFUM
RFSL
RFSU
The Hunger Project
Ung Cancer

Eleverna vid Berghs School of Communication gör varje år examensprojekt baserade på olika företags och organisationers verkliga behov och utmaningar. Examensprojekten pågår under sex veckor och när projektet är klart har organisationen en integrerad lösning med allt från analyser till kreativa koncept, tidplan och budget. I varje projektgrupp ingår en mix av strateger, kreatörer, designers och growth marketeers.

– Att så många av våra medlemsorganisationer i år får chans att ta del av dessa pro-bono uppdrag är otroligt värdefullt. För små ideella organisationer innebär tillgången till kunskapen, kreativiteten och nytänkandet hos Berghs studenter en möjlighet att skapa relevant kommunikation som kan ha avgörande strategisk betydelse, något som organisationerna inte skulle ha chans att göra annars, säger Charlotte Rydh, generalsekreterare på Giva Sverige.

Läs mer i pressmeddelandet från Berghs School of Communication.