Ny medlem: Nya Kompisbyrån

Vi välkomnar Nya Kompisbyrån och har ställt några frågor till organisationens verksamhetschef Mardin Baban.

Vilka är Nya Kompisbyrån?

Nya Kompisbyrån är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som vill öka gemenskapen i samhället mellan nya och etablerade svenskar. Det gör vi genom kompismatchningar, ett enkelt och roligt sätt att lära känna nya människor. Vi matchar kompisar i hela Sverige. Alla som är minst 18 år kan anmäla sig till våra aktiviteter och det är alltid gratis att delta.

Vi på Nya Kompisbyrån tror på ett samhälle där vi möts som människor. Ett samhälle där vi tillsammans förebygger utanförskap och främlingsfientlighet. För när människor möts och bygger vänskapsrelationer då minskar vi fördomar och ökar gemenskapen istället. Så skapar vi ett mer inkluderande Sverige – en kompismatchning åt gången. Och det funkar! Hela 97 procent av de nya svenskar uppger att de känner sig mer eller mycket mer välkomna i Sverige redan efter en middag med en etablerad kompis. 28 procent av de som var arbetssökande har fått jobb eller praktik med hjälp av sin fikakompis. Och 95 procent av våra kompisar, både nya och etablerade svenskar, tycker att de har lärt sig något nytt om en annan kultur.

Vad hoppas ni få ut av medlemskapet i giva sverige?

Först och främst är vi på Nya Kompisbyrån mycket glada över att vi nu är medlemmar hos Giva Sverige. För oss innebär medlemskapet att vi som organisation nu är en del av en större helhet inom civilsamhället där vi kan ta del av de omfattande erfarenheter och den kunskap som finns inom ramen för Giva Sverige. Vi ser fram emot att få vara en aktiv medlem och få möjlighet att bidra med våra erfarenheter och vår kunskap. Vi ser även fram emot att stärka banden med Giva Sveriges övriga medlemmar och knyta nya band till organisationer som varje dag gör Sverige bättre.