Trender och anti-trender i postcorona-samhället

Vilka nya trender och anti-trender har coronapandemin resulterat i och vad kan vi tro om framtiden efter corona? Trendspanaren Göran Adlén är avslutningstalare på Insamlingsforum Online 2020 den 3 september och kommer då att ge oss en blick in i framtiden och bidra med flera tankeväckande perspektiv – i ett högt tempo. Vi passade på att ställa några frågor.

Vilka trender bör just vi som arbetar med insamling hålla extra utkik efter just nu?
– Efter pandemin kommer vi att se en fullständig orkan av trender och antitrender. Det är ur detta kaos som jag ska försöka hitta vägen fram. Jag har studerat 100 års lågkonjunkturer och det finns ett mönster som följer varje kris. Det är otroligt intressant. Men en sak är säker är att de som satsar i lågkonjunkturer blir vinnare när det blir bättre tider. Självfallet är digitaliseringstrenden fortsatt stark, men också en annan trend och det är just en antitrend; det personliga.

Vad kan man förväntas lära sig under din föreläsning på Insamlingsforum Online 2020?
– Jag har för avsikt att skapa många aha-upplevelser, reflektioner och tankar om hur man lyckas i framtiden. Men det kanske allra viktigaste jag vill förmedla är framtidshopp och ett lugnande besked ”det kommer att bli bra”. Men det går inte att ta semester och tro att allt bara blir som förr. Det blir det inte. För det var inte bättre förr, det var bara förr.

Berätta lite kort om dig själv! Vem är Göran Adlén?
– Yrkesmässigt har jag förflutet från reklambranschen, parallellt med att jag har undervisat på IHM Business School i marknadsföring och marknadsanalys. Jag kom in i föreläsarbranschen nästan före branschen fanns i slutet av 1990-talet. Jag började med att föreläsa om omvärldstrender och vad som händer i vår omvärld. 2002 började jag ge ut min årliga trendrapport och i år blir det den artonde. Jag har föreläst för otroligt många företag och organisationer och hjälpt dem med att långsiktigt att stärka sina varumärken och sin företagskultur. Jag har även skrivit åtta böcker och gjort en hel del annat. Inte minst har jag suttit i juryn för ”Årets insamlare” för Giva Sverige!

En lista på alla talare vid Insamlingsforum Online 2020 hittar du här.