”Vem ska rädda världen?” Debattseminarium och middag

Anmälan är stängd. Vänligen kontakta sofia@frii.se eller eva@frii.se för frågor.

Vem ska rädda världen? – seminarium och middag på insamlingsforum 2019

Moderator: Thomas Frostberg

Staten, kapitalet eller du – vem ska rädda världen? Vilken roll får den ideella sektorn när allt mer fokus hamnar på sociala företag och engagemang via sociala medier, när individualismen är starkare än kollektivet, och när kundernas efterfrågan av samhällsnytta och engagemang gör företagen syftesdrivna? Vem har egentligen bäst förutsättningar för att rädda världen? Under ledning av Thomas Frostberg, journalist med djupt engagemang för samhällsutveckling, får vi möta olika aktörers perspektiv på hur världen kan bli bättre.

Vi tar avstamp i de nya möjligheter till givande och engagemang som sociala plattformar erbjuder, går vidare till vad det innebär när stiftelser och givare själva blir aktörer, funderar på om impact investment är lösningen för världen, för att avsluta med att diskutera om
(sociala) företag är bättre än civilsamhället på att rädda världen. Välkommen att vara med på en eftermiddag fylld med nya tankar, inspiration och insikter.

Medverkande
Niklas Adalberth, grundare Klarna och Norrskenn
Stina Billinger, statssekreterare på Näringsdepartementet
Larry Leksell,  Ordförande och grundare av Leksell Social Venture
Anne Holm Ranaleet, Trustee and Executive Director, IKARE Ltd
Carolina Sachs, Generalsekreterare Axfoundation
Kristina Sparreljung, Generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden
Anita Yuen, Head of strategic partnerships and social good at Facebook

Seminariet följs direkt av fördrink och festmiddag med prisutdelning för Årets Insamlare 2018. Kvällen avslutas med mingel och dans.
I priset ingår seminarium och tre-rättersmiddag.