Linda Stenmark

Föreläsning: Varning för stereotyper!

Välkommen på en tankeväckande föreläsning om hur våra förutfattade meningar och vanliga stereotyper kan skapa ett utanförskap i kommunikation och digitala lösningar. Under föreläsningen får du också höra en mängd inspirerande exempel på inkludering som många strävar efter idag.

I vår stressade vardag är det lätt att missa andra perspektiv än ditt eget. Tänk till exempel på hur ovanligt det är med plåster i en annan nyans än ljusbeige. Inom teknik är AI på stark frammarsch men med stora utmaningar kring exkludering. Ansiktsigenkänning fungerar till exempel betydligt bättre för ljushyade män än för andra grupper.

Hur kan vi som jobbar med kommunikation och digitala lösningar bli bättre på mångfald?

Lyssna på denna föreläsning för att få höra:
• Varför våra fördomar kan ställa till det för oss i kommunikation och teknik
• Ögonöppnande exempel på ojämlikhet i digitala lösningar
• Tips på hur du undviker stereotyp-fällan i framtiden
• Konkreta tillvägagångssätt för att inkludera fler perspektiv i ditt arbete.

Om Linda:
Linda Stenmark är Design Director på inUse och hennes engagemang för att göra design och kommunikation mer inkluderande har alltid gått som en röd tråd i allt hon gör. Att stärka designers i sitt ledarskap ligger henne varmt om hjärtat och hon håller uppskattade kurser i designledarskap och UX Design.

Hon jobbar i skärningspunkten mellan design, kommunikation och psykologi och strävar alltid efter att göra teknik mer anpassad till människor, snarare än tvärtom. Hon är en förebild för många och inspirerar till nya metoder och angreppssätt på Instagram: @EnKoppUX.