Nordisk Hjälp

Nordisk Hjälp är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tror på de mänskliga rättigheterna och tycker att de ska gälla alla – även barn, kvinnor och gamla från länder i kris.

Vi samarbetar med ideella föreningar i Mellanöstern, på Västbanken, i Gaza, Irak, och Syrien och har sedan starten 2005 kunnat hjälpa åtskilliga barn, kvinnor och äldre med allt från matpaket och blöjor till glasögon, läxhjälp, rullstolar och kläder. Tidigare i år fick vi ner sex ambulanser till flyktinglägren i Libanon och nu har vi sju nya på väg, alla lastade med medicinsk utrustning.

I projektet Fadderskap för Faderlösa riktar vi oss särskilt till de barn som mist sina fäder (läs försörjare) på grund av sjukdom, naturkatastrof, krig eller olycka. Det räcker ofta med en mindre summa för att göra en enorm skillnad i ett barns liv.

I terminsprojektet Tillbaka till Skolan förser vi fattiga barn med skolväska och skoluniform, och tillsammans med vår samarbetsorganisation i Libanon motiverar man både barn och föräldrar att inte låta barnen hoppa av skolan och söka arbete utan att stanna och utbilda sig. Även här kan de små sakerna göra stor skillnad. En gaslampa till hemmet kan t.ex. göra att det plötsligt blir värt att stanna hemma och umgås eller plugga på kvällen.

Insamlade medel

Insamlat under 2022 (KR)

17 590 688

Insamlat under 2021 (KR)

8 125 000

Insamlat under 2020 (KR)

8 187 408

PG: 900110-4
Besöksadress: Norra Grängesbergsgatan 30, 214 50 Malmö

Flera medlemmar