Julklappstips från våra medlemmar

Årets jul blir inte som vanligt. Men när vi inte kan ses och ge varandra julklappar som vi brukar kan ett gåvobevis till en ideell organisation som skickas med sms, email eller post kan vara ett alternativ för fler. Dessutom är en ideell julklapp den perfekta presenten till den som redan har allt.

Här är listan med 2020 års bästa julklappstips!

Act Svenska Kyrkan
Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för alla flickors rätt till ett värdigt liv!

ActionAid
Världen över saknar kvinnor det inflytande som är en så naturlig del av mäns liv och vardag. Det är dags för en ny väg framåt. Världen behöver fler kvinnor på ledande positioner – för när kvinnor deltar i samhällsviktiga beslut blir besluten bättre för alla. Därför har vi en enda önskan den här julen – vi vill att fler #kvinnorleder.

Alzheimerfonden
Mollys båda morföräldrar har drabbats av Alzheimers sjukdom. Det enda hon önskar sig den här julen är att mormor och morfar ska bli som vanligt igen och komma ihåg vad hon heter. Låt oss hjälpa henne tillsammans.

Bris
Varje dag, även på julafton, hör barn av sig till oss på Bris och berättar om ensamhet, våld och övergrepp. Du kan göra skillnad, ge ett julgåvokort idag.

Barncancerfonden
Barn och cancer hör inte ihop. Hjälp oss att dela ordet genom att köpa julklappar hos oss. Julen är ett fint tillfälle för välgörenhet. Varmt tack för ditt stöd.

Barndiabetesfonden
När typ 1-diabetes slår till, slås en knut på livet. Ett konstant hinder för ett vanligt liv. Även på självaste julafton. Stöd Barndiabetesfonden i kampen att besegra typ 1-diabetes. Ge bort en julgåva och stötta 8 000 barn som lever med typ 1-diabetes i Sverige.

Barnfonden
Vill du ge bort ett fadderskap i julklapp eller present? Mejla eller ring Barnfonden så hjälper Kristina, Kia, Sevgi eller Julia på Givarservice dig.  Den perfekta julklappen till medarbetarna på ert företag? Köp gåvor i vår gåvoshop och skicka ett fint digitalt gåvokort till var och en.

Blomsterfonden
Aldrig någonsin har det väl blivit så uppenbart hur beroende vi människor är av sociala kontakter. Du som har nära och kära, vänner och bekanta som sitter ensamma och i karantän i jul, ring dem!  Eller varför inte ta hjälp av alla digitala hjälpmedel som finns för att föra människor samman när Corona sätter stopp för vanligt julfirande. Ett samtal i jul kan i år mycket väl bli årets bästa klapp.

Cancer- och allergifonden
Vi kommer inte att kunna träffas på samma sätt som vi brukar under julhelgen, och det känns såklart jättetråkigt. Men det blir en jul i år också. Låt oss göra den så fin och glad som vi bara kan. Ett sätt att göra det är att skicka en hälsning och samtidigt skänka en gåva till utsatta medmänniskor och forskning.

CancerRehabFonden
Din julgåva hjälper cancerdrabbade tillbaka till livet – och gör julen gladare för fler familjer. Det är den finaste julklapp man kan ge! Du får ett personligt gåvobevis att ge till någon du tycker om.

Cancerfonden
En av tre får cancer. Men alla drabbas. Ge bort lotter eller gåvobevis i julklapp och var med och rädda liv.

Civil Right Defenders
Nu kan du ge demokrati i julklapp! Ge en gåva till Civil Rights Defenders arbete som hjälper modiga människorättsförsvarare skapa en framtid där diktatorer inte kan ta sin makt för given.

Clowner utan gränser
Ge bort ett skrattogram i jul. Ett sätt att vara nära även när man inte får.

Diakonia
Ge bort en stor och varm julkram till dem du inte kan träffa i jul. Du glädjer dina nära och kära och samtidigt stöttar du föräldrar i fattigdom som under coronakrisen kämpar för att kunna mätta sina barn. Tillsammans räddar vi liv!

Djurens rätt
Har du nära och kära vars hjärta klappar lite extra för djuren. Låt årets julklappar glädja både dem och djuren! Med din hjälp blir vi en starkare organisation som kan uträtta ännu mer. Ditt stöd betyder mycket.

Djurskyddet Sverige
Nu när vintern närmar sig är det särskilt oroväckande att våra djurhem signalerar om att fler djur överges och att det framför allt handlar om dräktiga katthonor. Vi hoppas därför att du tänker lite extra på djuren i jul. Alla djur förtjänar att leva ett gott liv och skyddas från lidande.

ECPAT Sverige
Varje minut sprids tusentals övergreppsbilder på barn. Så länge bilderna finns kvar på nätet så fortsätter övergreppet. Hjälp oss ta ner fler bilder och stoppa övergreppen. Du behövs – ge en julgåva idag!

Erikshjälpen
För flickor i Kambodja ökar just nu risken för tvångsäktenskap och trafficking, på grund av akut fattigdom i coronapandemins spår. Ge en julgåva som ger skydd till de som riskerar att utsättas och upprättelse till dem som redan drabbats. Var med och stoppa handeln av barn!

Eskilstuna Stadsmission
Tillsammans kan vi ge fler familjer i ekonomisk utsatthet möjlighet till en lite godare och hoppfullare jul. Som Julpartner 2020 bidrar du och ditt företag med att fylla kylen hos Eskilstunas mest utsatta familjer, samtidigt som ni visar era anställda, kunder och omvärlden att ert företag har tagit ett aktivt samhällsansvar.

Friluftsfrämjandet
När covid-19 slog till fanns naturen där som ett tryggt livsrum. Vi har därför tagit på oss uppdraget att visa ännu fler ut i naturen. Genom att köpa vårt julgåvobrev stöttar du vårt arbete för en stark allemansrätt och friluftsliv för alla.

Frisk & Fri – riksföreningen mot ätstörningar
Blir du medlem under december månad gäller medlemskapet för hela 2021. Blir du enskild- eller stödmedlem får du vår ”Fickbok för bättre självkänsla” på köpet. Boken är framtagen med anledning av vårt förebyggande koncept Uppdrag: Självkänsla. Blir du familjemedlem får du ”En närståendes handbok” på köpet.

Frälsningsarmén
Julen närmar sig, en högtid som många förknippar med kärlek, glädje, gemenskap, gåvor och god mat. Värre är det för dem som har det tufft ekonomiskt och den som inte har någon att fira med. Coronapandemin har gjort detta än mer märkbart för en del. Men med din hjälp kan vi tända ett ljus av hopp i människors liv inför julen.

FUB
Ge bort en julgåva som bidrar till att personer med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv.

Furuboda Folkhögskola
Ge en julgåva som motsvarar något av de behov Furuboda har! För varje gåva du ger får du ett tack i form av ett fint gåvobevis som du kan ge bort.

Föräldralösa barn
Ett barnhem är inte kärlek och trygghet. Det är inte en förälder. Inte ett hem för barn. Tillsammans kämpar vi för alla barns rätt till en familj, och ditt stöd är avgörande för att barn inte ska överges.

Greenpeace
Här är julklappen som bidrar till återväxt och en hållbar framtid. Med ditt bidrag får du eller någon du tycker om ett vackert gåvobevis, med en poetisk hälsning, som innehåller växtfrön.

Göteborgs kyrkliga stadsmission
När kylskåpet gapar tomt, när man måste räkna blöjorna för att de ska räcka. När barnen önskar sig julklappar de aldrig kommer få eller skolkar från friluftsdagen för att de inte har någon vinterjacka. Det är då fattigdomen gör som mest ont. Var med och förändra julen för familjer i fattigdom.

Hand in Hand Sweden
Bidra till årets julinsamling! Tillsammans når vi målet: att ge 6000 människor träning i entreprenörskap – så att de långsiktigt kan ta sig ur fattigdom och stå emot framtida kriser. Med gemensamma krafter går vi back to business!

Hjärnfonden
Julen står för dörren men för många blir julen annorlunda i år. Ge en julgåva till hjärnforskningen så skickar vi en julhälsning till dem du inte kan träffa.

Hjärt-Lungfonden
När du ger en julgåva skickar vi ett fint julkort till någon du vill önska god jul. Din julhälsning blir en julklapp som samtidigt visar att du stöder forskning som gäller oss alla.

Hörselskadades riksförbund
Just nu, under coronapandemin, ökar hörselskadades utsatthet. Många drabbas av kommunikationsproblem och utanförskap. Även livsviktiga vårdkontakter försvåras. Därför behöver vi din hjälp.

IOGT-NTO-rörelsen
Ta en vit jul. Skippa alkoholen och var en trygg vuxen för barn i din närhet.

IM
Ett gåvokort = ett förstört vapen. Så enkelt är det. För pengarna kan vi bekosta nedsmältning av illegala vapen och hjälpa människor som drabbats av väpnat våld att bygga upp sina liv igen. Du – och mottagaren av kortet – är med och räddar liv. Tillsammans kan vi bygga en fredligare värld.

IndianChildren
Indien går igenom en svår tid under den rådande pandemin. Mat på bordet är inte en självklarhet. December är årets kallaste månad. Ingen vill gå hungrig eller frysa. Ge en julgåva som gör skillnad.

International RESCUE Committée
Människor på flykt kämpar mot hunger, kyla och covid-19 i vinter. Din gåva kan ge dem filtar, kläder och tak över huvudet. Just nu dubblas alla gåvor; det betyder att en krona skänkt av dig blir 2 kronor till RESCUEs arbete!

Kristna Fredsrörelsen
Vem bär det du håller kärt denna jul? Skyddsänglar verkar i vardagen, runt om i världen, när vi minst anar, men mest behöver dem. En ängel kan vara en främling som handlar osjälviskt i en vänskaplig handling.

Kvinna till kvinna
Stundande jul blir annorlunda för vissa och livsfarlig för andra. Vi och våra partnerorganisationer behöver nu allt stöd vi kan få i kampen för att motverka våldet. Du kan göra skillnad, ditt stöd behövs!

Lilla barnets fond
Julkort i A5-format och konstverk som är även i år skapat av Rebecka Lagercrantz, barnläkare och konstnär.

Linköpings stadsmission
Julklappar, värme och familjemys är vad många förknippar med julen. Tyvärr är det inte en verklighet för alla. Allt för många barn önskar mat på bordet, kompisar, en mamma som inte är ledsen, nyktra föräldrar eller en pappa som inte slår mamma.

Läkare utan gränser
Den kortaste önskelistan har den som rullas in på akutmottagningen med en skottskada, den som burit sitt uttorkade barn till fältsjukhuset och den som kämpar för varje andetag på covidavdelningen. Med vårt julpaket kan du och dina medarbetare ge allt en människa kan önska.

Läkarmissionen
Funderar du på att skänka pengar till välgörenhet som julklapp i år? Läkarmissionens projekt bryter onda cirklar av utsatthet och fattigdom, och räddar liv i svältdrabbade länder. Med julgåvor för välgörenhet från oss kan du bidra till ljusare utsikter för människor och samhällen.

MAF – Mission Aviation Fellowship
Önska någon en God Jul genom att bidra med flygbränsle, som i sin tur innebär att MAF kan fortsätta rädda liv!

Mentor Sverige
Att skänka en julgåva till Mentor Sverige är en investering i framtiden. Hjälp oss att öka ungdomars självkänsla du med!

Mercy Ships
Inför kommande jul- och nyårsfirande är vi fyllda av hopp inför allt som väntar. Vi tror att 2021 för med sig ett förnyat löfte om hopp. Hopp om att fortsätta nå ut, undervisa och ge mer hopp och läkedom till dem som mest behöver det.

Mind
Det här blir ingen vanlig jul, lika lite som det här varit ett vanligt år. Den här julen är samtalet viktigare än någonsin. Köp receptfria samtal, en julklapp att ge bort och samtidigt en gåva till alla som behöver någon att prata med. Varje sålt samtal innebär ett livsviktigt bidrag till Mind och möjliggör samtal till våra stödlinjer.

Min Stora Dag
Min Stora Dag finns till för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Vi ordnar glädjefyllda upplevelser som ger kraft att fortsätta orka i en tuff vardag. Skänk en gåva och sprid extra mycket glädje i jul!

Insamlingsstiftelsen Naturarvet
Skogen har kanske skänkt dig glädje när pandemin har lockat oss ut i naturen. Men bara några få procent oskyddad gammelskog finns kvar. Din gåva bevarar ett naturarv för framtida generationer av gammelskog som är världens bästa kolsänka. Ge bort en klimatsmart julgåva till gammelskogen i vår skogsbutik eller som en öronmärkt skogsruta.

Naturskyddsföreningen
Vad ger du dina käraste i julklapp? Skicka en hållbar julklapp fylld med kärlek till naturen.

Neuro
Hos oss kan man köpa ett gåvobevis. Gåvorna går till samtal, rådgivning och gemenskap för personer med neurologisk diagnos, exempelvis MS, Parkinson och stroke.

New Hope
Årets julklapp är ett stormkök – något som familjerna i våra projekt redan har. Familjerna som bor i slummen lagar maten över öppen eld eller i bästa fall i något som kan likna ett stormkök. Vad de behöver är något att lägga i pannan. Så för oss är årets julklapp ett matpaket!

Insamlingsstiftelsen Njurfonden
Njursjukdom kan drabba vem som helst – när som helst i livet. En julgåva till Njurfonden betyder mycket för många! Du kan antingen skicka en digital julhälsning till någon du håller av, eller beställa ett gåvobevis som kommer med posten. För företag har vi särskilda företagspaket med bland annat material som visar ert stöd i sociala medier. Tack för din omtanke!

Operation Smile
I vår gåvoshop är alla gåvor livsviktiga. När du köper julklappar hos oss bidrar du till att ge fler barn en helt ny framtid. Med varje julklapp får du ett fint gåvobevis att ge bort.

Oxfam
Oxfam är en global hjälporganisation som arbetar med människor mot fattigdom. Swisha ett gåvokort och bidra till arbetet!

PLAN International
Du kan köpa en meningsfull gåva i vår shop och få ett fint gåvobevis att ge bort till dina nära och kära. Välj mellan att skriva ut det själv eller att få det mejlat direkt till mottagaren.

Rädda Barnen
Ge bort en julklapp som värmer fler än dina närmaste. När du köper julklappar hos Rädda Barnen bidrar du till att fler barn runt om i världen får en ljusare framtid.

Räddningsmissionen
Tillsammans gör vi Göteborg varmare och ser till att fler människor hittar vägen mot ett eget hem. Tack för din gåva och god jul!

Scouterna
Stöd Scouternas arbete för att ge fler barn tillgång till en meningsfull fritid och en trygg gemenskap! ”När jag var yngre var jag utanför ganska mycket och när jag fick prova Scouterna så fick jag vara med i en varm gemenskap.”

Sjöräddningssällskapet
Här kommer ett julklappstips som kan rädda liv många gånger om: Skänk till våra frivilliga sjöräddare. Du kan stötta oss med en julgåva, både som privatperson eller som företag, eller handla i vår webbshop.

Skåne Stadsmission
Det är svårt att tänka sig att det finns familjer som inte har tillräckligt med mat, men vi möter dem varje dag. Vi ser hur coronapandemin har slagit hårt mot redan utsatta människor. Din gåva är viktigare än någonsin!

SOS Barnbyar Sverige
I år kan du ge en julgåva som ser till att fler barn får uppleva helt självklara saker. Som närheten till en vuxen, omtanken i en bäddad säng, ja till och med något så enkelt som ett samtal runt frukostbordet. Saker och upplevelser många av oss tar för givet, men som för andra kan förändra livet. Låt din julgåva ge fler barn en trygg uppväxt! I år behövs du mer än någonsin.

Spädbarnsfonden
Vi vill att det ska finnas färre tomma stolar runt varje bord. Att ingen ska behöva känna det tydliga före och efter. Att inga små barn ska dö som kan räddas. Vid årsskiftet delar Spädbarnsfonden ut medel ur vår forskningsfond. I år har det kommit in rekordmånga forskningsansökningar. Bidra med en gåva till forskningsfonden, tillsammans kan vi göra stor skillnad. Dödstalen kan sänkas.

Suicide Zero
Runt jul och nyår begås många självmord i Sverige. Självmord som kan förhindras. Med vårt gåvobevis kan du hjälpa oss att ge stöd till de som behöver det allra mest.

Svenska Afghanistankommittén
Känner du någon som redan har allt? Ge ett gåvobevis som ger hopp till barn och mödrar på den afghanska landsbygden.

Svenska röda korset
Köp en julklapp i form av ett gåvobevis, välj bland katastrofpaket, matpaket eller kanske rent vatten. Du får fina gåvobevis att ge bort eller skicka till någon du har svårt att träffa i jul. Att rädda liv har aldrig varit enklare!

Sverige för UNHCR
Beställ julklappar som hjälper barn och familjer på flykt. Du får alltid fina gåvokort att ge bort. Välj att ladda ner direkt eller få dem hemskickade i brevlådan. Ge en gåva för alla som inte kan komma hem i jul.

Star for Life
Var med och sprid ljus i jul och ge ett barn en solcellslampa. Solcellslampan är ovärderlig för skoleleverna på landsbygden, där många familjer inte har tillgång till elbelysning hemma. Med en solcellslampa kan barnen läsa läxorna hemma, men även få en tryggare tillvaro när de promenerar till och från skolan under mörka årstider.

The Hunger Project
Årets julvärld är en värld fri från hunger och fattigdom, där alla människor lever ett hälsosamt, meningsfullt och värdigt liv som de själva har makt över.

UNICEF Sverige
Det är dags att handla – till barnen. Du får fina gåvokort att ge bort, eller skicka julklappen direkt till någon du kanske har svårt att träffa i jul.

WaterAid
Något vi alla har gemensamt är att vi är beroende av rent vatten och rena händer för vår hälsa och vårt välmående. Men idag saknar 40 procent av jordens befolkning möjlighet att tvätta händerna med tvål och rent vatten. I jul kan du göra skillnad tillsammans med oss. Lägg en riktigt värdefull julklapp under granen i år.

WWF
Ge en gåva som hjälper djuren, naturen, klimatet och den biologiska mångfalden. Fler skänker en gåva till välgörenhet som julklapp. Vill du också göra det?