Stina Götbrink ny generalsekreterare för Hand in Hand

Stina Götbrink. Foto: Fredrik Hjerling Stina Götbrink. Foto: Fredrik Hjerling

Pressmeddelande 10 januari 2019

Organisationen Hand in Hand, som bekämpar fattigdom genom att utbilda i entreprenörskap, får en ny generalsekreterare. Den 18 februari tar Stina Götbrink över posten efter Richard Nordström.

Stina Götbrink har en lång erfarenhet inom kommunikation, hållbarhetsfrågor och internationella relationer. Hon lämnar ett arbete som operativ chef på Miltton Labs, där hon också är delägare, för att leda Hand in Hands verksamhet.
– Jag är så glad över att få leda en så spännande och viktig organisation som Hand in Hand. På så sätt får jag bidra till att fler kvinnor genom entreprenörskap förbättrar levnadsvillkoren för sig, sina barn och i förlängningen de samhällen de lever i säger Stina Götbrink.
Stina Götbrink har genom sin samlade erfarenhet från FN, Utrikesdepartementet, som vice VD på Novamedia Svenska PostkodLotteriet och i olika styrelseuppdrag, bland andra Vi skogen och Hand in Hand, en gedigen kunskap om utvecklingsfrågor. Det i kombination med kommunikationserfarenhet från Miltton Labs, Nova Media och Prime gör henne som klippt och skuren för posten som generalsekreterare.
– Vi är mycket glada över att kunna rekrytera en så kompetent och kunnig person. Hand in Hand befinner sig just nu i en expansiv fas och vi tittar efter nya partners och nya verksamhetsländer. Vårt koncept att skapa försörjning för de fattigaste är en viktig pusselbit för ett hållbart globalt samhälle, säger Hand in Hands ordförande Charlotte Bohman.

Den avgående generalsekreteraren Richard Nordström har varit verksam i organisationen sedan 2011, senast som generalsekreterare. Han har i hög grad bidragit till Hand in Hands starka utveckling.
– Efter åtta utvecklande och givande år så är detta inte ett beslut som fattas lättvindigt. Det har sakta vuxit fram och eventuellt dåligt samvete för att jag lämnar organisationen stillas av min övertygelse om att min efterträdare Stina Götbrink kommer göra ett fantastiskt jobb, säger Richard Nordström.

Sedan starten 1989 har Hand in Hand skapat eller förstärkt över 3,7 miljoner jobb i Indien, Afghanistan, Zimbabwe och Kenya vilket bidragit till att total närmare 18 miljoner människor fått ett bättre liv.

Om Hand in Hand
Hand in Hand är en utvecklingsorganisation som startades 1989 av lärarparet Olle och Gunnel Blomqvist. Hand in Hands vision är en värld utan fattigdom och barnarbete.
Grundidén är att utbilda och stötta framför allt kvinnor i entreprenörskap, för att de ska kunna försörja sina familjer och i förlängningen skapa jobb.
Kvinnorna utbildas i självhjälpsgrupper och genom gruppsparande kan medlemmarna turas om att låna pengar från den gemensamma potten till sina verksamheter.
Prel. Insamlade medel 2018: 77,7 miljoner kronor.
Prel. Administrativa kostnader 2018: 10 procent (gränsen för 90-konto är 25 procent).
För mer information om Hand in Hand: handinhand.nu
Presskontakt: Lena Telander, mail: lena.telander@handinhand.nu, telefon: 0739 383 786