Tre nya medlemmar i WaterAid Sveriges styrelse

Hayaat Ibrahim är jurist och ekonom, och hon har tidigare listats som en av Sveriges mäktigaste inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet, och utsetts som supertalang av Veckans Affärer.
Så här säger Hayaat själv om vad hon vill driva i WaterAid Sveriges styrelse:

”Min ambition är att bidra till ökad kunskap om hur vattenfrågan är sammankopplad med de övriga 16 målen i Agenda 2030.”

David Nilsson är ingenjör och historiker och han har arbetat med vattenfrågor och global hållbar utveckling i mer än 25 år. Sedan ett antal år är han docent och forskare vid Kungliga Tekniska Högskolan där han leder KTH Vattencentrum.

”Vattenfrågorna är intressanta eftersom de så intimt hänger ihop med våra ekosystem och ekonomier, med mat, kultur, säkerhet, politik; allt som handlar om att vara människa!”

Så beskriver David själv varför han brinner så mycket för WaterAids kärnfrågor.

Sofia Graflund är jurist med bakgrund som advokat på Advokatfirman Vinge och chefsjurist på Northvolt. Hon har arbetat med investeringar i Afrika genom DFI Swedfund International AB och har drivit stiftelsen Nyimusa Children Foundation i Uganda.

Sofia engageras framförallt av jämställdhetsperspektivet på vattenkrisen:

”Rent vatten, toaletter och hygien är så klart livsavgörande för alla men det mest intressanta för mig är jämställdhetsperspektivet. Det är mestadels flickor som får avstå skola för att gå till brunnen. Det är flickor som stannar hemma från skolan för att de har mens. Det är flickor som hamnar efter i skolan och missar möjligheten till en bättre framtid.”